Om mig

Mitt namn är Gunilla Wigertz och jag har en familj bestående av min livskamrat Ulf Wåhlström sedan 31 år och vår 22-årige son William.

Min passion i livet är att få möta människor i meningsfulla samtal, ge livs- och relationscoaching, ge EFT-behandlingar, lära ut EFT/Tapping, ge förlåtelsesessioner, sorgbearbetning, traumabehandlingar, existentiella samtal och bidra till en inre utveckling.

Jag föreläser även om självkännedom, harmoniutveckling, parrelationer och kommunikation, bl a utifrån NVC/Nonviolent Communication.

Jag erbjuder personliga möten i Norrköping, samt Online/telefon för dem som bor för långt bort för ett personligt möte.

Som lite kuriosa kan nämnas att jag medverkat som "relationsexpert" i Sveriges ledande magasin och webbplats för träning och hälsa, Topphälsa. Jag har också medverkat i Norrköpings Tidningar, Amelia, Sveriges Radio P4 Östergötland och TV-programmet Lyxfällan som relationscoach, varit sommarpratare i LifeRadio Göteborg samt svarat på relationsfrågor i Expressen.

Jag är visserligen beteendevetare, men det är genom livserfarenheter och möten med människor som jag lärt mig det mesta. Dessutom har jag genom åren fyllt på med andra kurser och utbildningar. Samtidigt har jag antingen haft anställningar, drivit eget eller både och. Nedan ser du ytterligare exempel på vad jag gjort, om du är intresserad:

Utbildningar/kurser
 • Under utbildning till EMDR Practitioner på trauma och PTSD, EMDR Academy (2023-24)
 • Handledare i Sorgbearbetning, Svenska Institutet för Sorgbearbetning (2023)
 • Grundutbildning i Traumamedveten omsorg (TMO), Rädda Barnen (2023)
 • Förlåtelseguide enligt Förlåtelsemetoden (2022)
 • Diplomerad Spa för själen-arrangör, Spa för själen (2017)
 • Certifierad AAMET EFT Practitioner Level 2, Center för Energipsykologi (2014)
 • Instruktör/utbildare i Psykologisk Första hjälpen & Krisstöd, Röda Korset (2014)
 • Grundkurs Svenska Kyrkan, Vadstena Folkhögskola (2011)
 • Diplomerad Coach, Coachcentrum (2008)
 • Instruktör/utbildare i Första Hjälpen/Hjärt-lungräddning, Röda Korset (2008)
 • Beteendevetare, Linköpings Universitet (2000)
 • Meditations- & retreatledare, Stiftelsen Berget Rättvik (1999)
 • Färgkonsult/färgrådgivare, Colour & Harmony, Bergen, Norge (1989)
 • Journalistikkurs dagspress, Poppius Journalistskola, Stockholm (1985)
 • Certifierad massör, Axelssons Gymnastiska Institut, Stockholm (1988)
 • Grundkurs för servicepersonal inom turistnäringen, AMU, Norrköping (1984)
 • Ett års deltagande i Up With People, The University of Arizona, Tucson, USA (1983)
 • Sekreterarutbildning, AMU, Norrköping (1981)
Några livserfarenheter

Under 80-talet var jag en upptäcktsresande och samlade på upplevelser. Jag prövade olika jobb, gick kurser och utbildningar, reste över hela världen, flyttade än hit och än dit och jag mötte många intressanta människor.

Rinkesta SlottPå 90-talet drev jag och min sambo en kursgård, Rinkesta Slott i Södermanland. Samtidigt var vi familjehem åt barn, tonåringar och vuxna missbrukare. Utifrån dessa erfarenheter bestämde jag mig för att jobba förebyggande. Jag utbildade mig i att undervisa barn i de drog-, vålds- och mobbningsförebyggande utbildningsprogrammen Projekt Charlie, tonåringar i Tonårskraft (också kallat TAPP) och föräldrar i Positivt föräldraskap, samt utbildade lärare/ledare i samtliga program. Jag deltog också i träningar i NVC - Nonviolent Communication (på svenska kallat Giraffspråket) och det föll sig naturligt att jag utvecklade egna föredrag, kurser och utbildningar inom livskunskap, personlig utveckling, parrelationer och föräldraskap, samt inom NVC.

Efter en lång och underbar föräldraledighet och några år som föreståndare på ett behandlingshem för drog- och alkoholmissbruk på 2000-talet, utbildade jag mig både till instruktör i Första hjälpen/Hjärt-Lungräddning för Röda Korset och till coach vid en certifieringsgrundande coachutbildning. Utbildningen byggde på principer fastställda av International Coach Federation och ledde till att jag 2008 startade Relationscoachen eftersom relationer alltid har varit en röd tråd i mitt liv.

EFT-frbunds-Logga temp2

Under 2013 vidareutbildade jag mig till EFT Practitioner. EFT står för Emotional Freedom Techniques, också kallat Tapping eller knackning. EFT är en teknik för lindring/upplösning av bland annat stress, depression, ångest, beroenden, fobier och trauma. 

2022-2023 har jag också satsat på fortbildning eftersom jag vill kunna hjälpa fler på olika sätt. Jag erbjuder därför förlåtelsesessioner för den som vill släppa taget om en oförrätt d v s förlåta någon annan eller förlåta sig själv för smärtsamma livshändelser. Processen sker under stor varsamhet och bygger bl a på modern psykologi, samtal om det som hänt, utforskande av känslor och behov, visualiseringsövningar och vi kan även tillsätta EFT/Tapping för eventuell större effekt.

Många bär på oförlöst sorg och tack vare en utbildning till handledare på Svenska Institutet för Sorgbearbetning erbjuder jag även denna sedan länge beprövade metod för att kunna erbjuda mina klienter att bli fria från smärta och sorg efter olika förluster i livet och för att få fatt i sin livsenergi igen.

Just nu är jag också under utbildning i EMDR, en av världens främsta och mest evidensbaserade metoder för att bearbeta trauma och PTSD. Under utbildningstiden har jag möjlighet att ta emot klienter som vill pröva EMDR på livsupplevelser som upplevts traumatiserande och smärtsamma.

Jag har knutit ihop mina intressen, kunskaper och erfarenheter och arbetar alltså både med enskilda individer i olika processer och par i parterapi/relationscoaching. Håller föredrag och workshops då och då samt ägnar mig åt skrivande, vilket jag planerar ska resultera i en bok i framtiden.

Jag är medlem i svenska yrkesförbundet för EFT-terapeuter, EFT-förbundet och EMDR-föreningen, hälsonätverken Terapeutonline.se och Nova Health Support samt friskvårdsportalerna Epassi och Wellnet.

Personlig inspiration

Vill du veta mer om mina anställningar och min kompetens, så får du gärna gå in på min Linkedin-sida. Men på min väg genom livet har jag också haft lärt mig mycket och fått stor inspiration av bl a Enhet, En Kurs i Mirakler, Martinus KosmologiEdgar Cayce's skrifter, NVC och EFT. Allt detta sammantaget har givit mig en röd tråd som gör det lättare att förstå och leva i den här världen med en större känsla av trygghet, tillit och inre harmoni.

Varmt välkommen att ta kontakt!

Om du läst ända hit så hoppas jag att du kan ha förtroende för mig som din samtalspartner. Och har du dessutom beslutat dig för att du vill ha en förändring i ditt liv och är villig att jobba för det? Då är du varmt välkommen att kontakta mig. Jag kommer att bemöta dig med största medkänsla, omsorg och respekt och jag ser fram emot att få höra från dig.

Gunilla Wigertz
Beteendevetare/Föreläsare/Dipl Coach enligt ICF/EFT Practitioner/Förlåtelseterapeut/Handledare i Sorgbearbetning/EMDR Practitioner under utbildning

PS! Vill du lyssna på mitt Sommarpratarprogram i LifeRadio Göteborg - från hjärta till hjärta? Det sändes onsdagen den 2 juli 2014, men är fortfarande aktuellt. Här kan du lyssna i efterhand: {mp3}2014-07_LifeRadioSommarGunilla_140702{/mp3}